TV: Argentina sänkte Uruguay – Messi gjorde en ”Ronaldinho”

Den feta matchen mellan Argentina och Uruguay är till ända. Och precis som de flesta förutspådde innan matchen så var det Argentina som styrde spelet i den första halvleken. Uruguay hade svårt att skapa målchanser trots att man har Edinson Cavani, Luis Suarez och Diego Forlan längst upp. Istället var det Argentina, på hemmaplan, som hade den hetaste målchansen i den första halvleken. Lionel Messi drog på en typisk ”Messi-löpning” där han fintade bort två spelare med svåra kroppsfinter och placerade sedan bollen i kryssribban.

I början av den andra halvleken hettade det till rejält mellan spelarna. I en, vad som verkade vara en 50/50 situation mellan Lugano och Romero, blev en helt otajmad tackling av någon typ på målvakten. Benen träffade lite överallt på målvakten som fick hans lagkamrater att gå i taket. Garay var den som var framme och började tjafsa och putta lite grann på Lugano. Sedan dök en folkmassa upp vid straffområdet där alla puttade på varandra fram och tillbaka. Lyckligtvis fick vi inte se något rött kort ur den röran.

I den 66:e matchminuten fick vi äntligen se mål. Fint samarbete mellan Angel di Maria och Lionel Messi fick den sistnämnde att peta in 1-0 till Argentina. Men det slutade inte där. Det fina samarbetet framåt mellan Messi och di Maria fortsatte, den här gången var det Aguero som hängde på och rullade in 2-0 i öppen kasse. Muslera hängde inte alls med.

Och när vi trodde att allting var packat och klart fick vi se Lionel Messi bjuda på lite till. Mot Paraguay för några veckor sedan satte han in frisparken över muren och in i mål från drygt 25 meter. Nu var avståndet lite kortare men målet kanske var snyggare. Messi gjorde nämligen en ”Ronaldinho” och rullade bollen under muren och in i mål. Uruguay, som senast förlorade med hela 4-0 mot Colombia, kommer att få det tufft i fortsättningen.