Arda Turan hotar lämna landslaget

Arda Turan hotar lämna landslaget

Hotar lämna landslaget efter busvisslingarna mot Spanien

Arda Turan hotar att lämna det turkiska landslaget efter busvisslingarna från de egna fansen. Även en tvist med förbundet ska ligga bakom hotet.
– Jag har inget att bevisa, säger Turan enligt spanska Marca.

Arda Turan har inte haft något lyckat mästerskap i Frankrike. I första matchen mot Kroatien kritiserades den turkiska storstjärnan för att vara för loj och byttes även ut i mitten av den andra halvleken. I följande match visade fansen sitt missnöje mot sin stjärna, som i andra halvlek busvisslade varje gång Barcelona-stjärnan rörde bollen när Turkiet förlorade mot Spanien.
Turan blev märkbart påverkad av buandet och tröstades efter matchen av både spanska och turkiska spelare.

”Jag har inget att bevisa”

I omklädningsrummet efter matchen var 29-åringen märkbart upprörd över de egna fansens beteende.
– Vad har jag gjort för att förtjäna busvisslingarna? Är jag den som ska skyllas på?, sa Turan enligt turkiska Hürriyet.
Enligt spanska Marca hotar Turan nu att lämna det turkiska landslaget efter EM-slutspelet.
– Jag har inget att bevisa. Jag har haft den här tröjan på mig i mer än 90 matcher och mina dåliga prestationer går att räkna på en hand, säger Turan enligt Marca.
Arda Turan ska dels vara besviken på de egna fansen, men det är även ett bråk med det turkiska förbundet ligger bakom hotet.

Tvist med förbundet om bonusar

En tvist gällande de turkiska spelarnas bonusar ska skava mellan Turan och det turkiska förbundet samt förbundskaptenen, Fatih Terim. 27-åringen var talesman för spelargruppen vid förhandlingarna, där det ska ha uppstått en oenighet.
I den sista matchen mot Tjeckein lär mittfältaren därfar utelämnas ur laget, trots att Turkiet vid vinst fortfarande har chans på slutspel.
Matchen mot Spanien kan alltså bli det sista framträdandet i den turkiska dressen, ett tråkigt avslut för Turan som gjort 16 mål på 93 landskamper för Turkiet.

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply