Tungt poängtapp för Champions League-jagande Sociedad

Kvällens sena La Liga-möte mellan Getafe och Real Sociedad var inget likt de vanliga. Tyngden av en möjlig seger för bortalaget kunde innebära ett allt mer säkert avstånd mellan Sociedad och Valencia, i kampen om den sista biljetten till Champions League – tyvärr fanns det elva andra spelare på planen, med målsättning att förhindra detta.

Allting började så bra för Champions League-jägarna. Redan i den femte matchminuten såg lagets skyttekung Carlos Vela, till att ge Sociedad en tidig ledning på Coliseum Alfonso Perez. Men underbart är kort, som det gamla djungelordspråket säger, och mindre än en kvart senare var match tillbaka på noll när hemmalagets Pedro Leon, jämnade ut resultatet till 1-1.

Strax innan halvtidsvilan skulle man dock se till att salta i Sociedadsupportrarnas sår, genom att peta in kvällens andra och även sista mål via Abdelaziz Barradas.

Trots att man under flertal tillfällen var nära att kvittera så lyckades Getafe hålla tätt under resterande tid av matchen och utmed detta bittra poängtapp misslyckades Sociedad att rycka ifrån Valencia, i kampen om en Champions League-plats.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply