Tung förlust för U21-landslaget

Slovenien var tvungna att vinna mot Sverige idag för att ha chans att nå Playoff-spelet till U21 EM i Israel nästa sommar. Det var en utmaning dem även skulle lyckas med efter två sena mål i vardera halvlekar.

Trycket på läktaren var dålig genom hela matchen och tempot var relativt slött. Slovenien öppnade klart starkast och redan i den femte minuten sköt man en fint utförd helvolley som Karl-Johan Johnsson kunde slå ut till hörna utan besvär.

Därefter var det ingen bra chans eller någon het situation förens minut 43. Padova-proffset Dejan Lazarevic dribblade förbi en försvarare men sköt rakt på, men den gick ut till hörna. På hörnan kom 1-0 efter en nick av Beric som Johnsson gör en superb räddning på men returen tar Beric själv och petar in ettan. Slarvigt försvarsspel av Pontus Jansson på hörnan.

Sverige skulle få sin chans på övertid i första då man skickar in en lång frispark som Jansson nickar bak från kortsidelinjen, bak till Rasmus Jönsson som bränner ett drömläge. Där skulle kvitteringen ha kommit ur svenska ögon.

Andra halvlek var något bättre då båda lagen behövde poäng. Ajdarevic sköt ett fint volleyskott men rakt på målvakten. Jakob Johansson skulle stå för kvitteringen efter en timmes spel då Jönsson petar in bollen i gröten efter en hörna, och precis innan målvakten hann ner för att plocka bollen, kommer Johansson och petar in bollen. Rättvist resultat sett till matchbilden.

Det var Slovenien som behövde alla tre poängen och dem pressade på bra. Med en kvart kvar spelar dem in bollen från kanten, anfallaren hoppar över bollen och Johnsson får åter igen stå för en fin reflexräddning. På hörnan efter sköt man ett fint volleyskott som Johnsson gör en någorlunda ”TV-räddning” på.

Med tio minuter kvar skulle Slovenien få straff. Man slår ett inlägg från vänster som träffar Albornoz olyckligt på armen. Straffen är tveksam då Albornoz är i en naturlig rörelse och har ingen avsikt att ta bollen med armen. Straffen sitter säkert av Lazarevic bakom Johnsson.

Sverige skulle få två chanser till. I den 87:de minuten får Mikael Ishak ett friläge som han rullar nästan rakt på målvakten, han var dock hårt pressad av tre spelare. Robin Quaison spelade bollen fint till Ishak i situationen.

Niklas Hult petade bollen fräckt förbi sin försvarare i den 94:de minuten men skjuter sedan rakt på och besvikelsen var en faktum. Nu är en seger ett måste för Sverige mot Ukraina på måndag förr att nå Playoff-rundan.