Tre mål gav Lazio samtliga poäng

Inter och Juventus tappade viktiga poäng, vilket öppnade möjligheter för Rom-klubben att ta in ytterligare på lagen ovanför Lazio i tabellen.

Udinese har haft en knackig säsong med bakslag i Europa League och ligan skulle få en tuff att stå emot Lazio som jagar scudetton.

Lazio tjuvstartade redan med en straff i den 11 minuten som Ledesma brände och fortsatt mållöst men Gonzales skulle ge Lazio ledningen fem minuter senare efter ett fantastisk uppvisning av Ledesma och Klose som sedan släppte vidare till Gonzales som enkelt kunde trycka in i främre krysset bakom Brkic.

Lazio tog sedan över mer och mer vilket skulle ge utdelning när Mauri serverade Klose som enkelt kunde placera in tvåan på ett friläge bakom Brkic. Udinese hade ett par halvchanser men närmare än så kom man aldrig i första halvlek.

Udinese fortsatte att trycka på utan att komma till något märkvärdigt avslut men därefter skulle trean också komma genom brassen Hernanes efter en fantastisk fin frispark över muren som ställde Brkic.

Därefter blev det inte så många mer mål och chanser framåt utan det slutade 3-0 och Lazio tog tre enkla poäng på Stadio Olympico.