Benteke avgjorde bottenmatchen på Villa Park

Aston Villa och Reading låg båda under nedflyttningsstrecket inför matchen mellan lagen på Villa Park under tisdagskvällen, när det var dags att rulla igång den fjortonde omgången av Premier League.

Hemmalaget tvingades till ett tidigt byte när Enda Stevens byttes ut mot Eric Lichaj redan efter 24 minuters spel. Det var en ganska jämn match där Reading hade det mesta av bollinnehavet men Aston Villa fick iväg fler skott (13-9) och fick med sig fler hörnor (8-3).

Den belgiske anfallaren Christian Benteke startade som ensam anfallare i hemmalagets 4-2-3-1 medan Reading valde att satsa på en 4-4-2-formation med  Adam le Fondre och Jason Roberts på topp. Benteke gjorde matchens enda mål efter 80 minuters spel, framspelad av mittfältaren Ashley Westwood. Det var belgarens femte mål för säsongen på tretton matcher.

Detta innebar tre enormt viktiga poäng för Villa i bottenstriden, numera ligger Birmingham-laget över nedflyttningsstrecket med två poängs marginal ner till  Southampton. Reading är kvar på näst sista plats med sina nio poäng och har nu fyra poäng upp till säker mark.