Tottenham vidare efter vinst mot Panathinaikos

Det var ett helt avgörande möte i den sista omgången av Europa Leagues gruppspel, när Tottenham tog emot Panathinaikos på White Hart Lane. Lazio var redan vidare från gruppspelet, men både Spurs och den grekiska klubben hade möjligheten att knipa en plats inför matchstart. Det räckte dock med kryss för hemmalaget.

Men Tottenham ville mer och var det bättre laget i den första halvleken. Det var också Spurs som öppnade målskyttet på ett regnigt White Hart Lane, där Clint Dmepsey hittade fram med en snygg passning till Adebayor som enkelt rullade in bollen efter 28 minuters spel av matchen.

Men grekerna som behövde vinna för att gå vidare, kom tillbaka in i matchen och fick in en kvittering. Zeca höll sig framme och nickade in kvitteringen i inledningen av den andra halvleken, som följdes av ett hårt jagande Panathinaikos efteråt.

Det blev dock stor glädje på läktarna igen när Tottenham tog ledningen för andra gången i matchen. Med kvarten kvar slogs en frispark in mot straffområdet, där Clint Dempsey nickade bollen i ribban, som dock studsade turligt på målvakten och in över mållinjen.

Därefter punkterade hemmalaget matchen endast minuter senare, när Aaron Lennon spelade fram bollen till Jermaine Defoe som läckert chippade bollen över målvakten och in i nätmaskorna. Tottenham vann med 3-1 – och avancerar vidare med Lazio från gruppspelet.