Topp 10: Tränare i Allsvenskan

bet365

Silly Season Sverige räknar ner till den allsvenska starten 2013 med att köra en topp 10 lista fram till den 31 mars då den allsvenska premiären äger rum. Många supportrar har väntat länge på revansch sen fjolårssäsongen, många har förväntningar att leva upp till och andra ska etablera sig i Sveriges högsta division i fotboll.

Här nedan följer en topp 10-lista med tränare: 

10. Roar Hansen, Helsingborgs IF

Kommentar: Gjorde stordåd med både Ängelholm och Öster. Valde att ta hand om topplaget Helsingborg istället för att etablera Öster i Allsvenskan som han tog upp i överlägsen stil förra säsongen. Har erfarenhet av att lyckas i alla sina lag, men frågan är hur snabbt han hinner sätta sin prägel på Helsingborg med ett helt nytt spelsystem. Får han ordning på spelet direkt kan det nya spelsystemet vara en stor framgångsfaktor för Helsingborg, men det tar tid att få full ordning på ett lag.

9. Mikael Stahre, IFK Göteborg

Kommentar: Kom lite överraskande in som tränare för IFK Göteborg förra säsongen och lyckades inte direkt med att göra ”Blåvitt” till ett topplag. Var SM-guldet 2009 med AIK en tillfällighet, eller passar hans fotbollstänkande inte in lika bra i IFK Göteborg? Den här säsongen har han press på sig att lyckas, blir inte Göteborg ett topplag den här säsongen kan Stahres dagar i AIK vara räknade. Har dock sett väldigt bra ut på försäsongen.

8. Magnus Pehrsson, Djurgårdens IF

Kommentar: Djurgården är under byggnation med chef Magnus Pehrsson och alla värvningar har inte ännu kommit in helt i Djurgården. Under hösten såg det bra ut för Djurgården och det gör att det ser lovande ut för Djurgården inför Allsvenskan 2013. Får ledningen inte se en toppplacering från Djurgården den här säsongen kan MP sitta löst. Verkar dock som att ledningen har bra förtroende för Pehrsson, han behöver definitivt få en bra start som alla andra.

7. Janne Andersson, IFK Norrköping

Kommentar: Tog Norrköping till ett topplag förra säsongen tack vare lyckade värvningar och talanger som tagit för sig av förtroendet Andersson gett dem. Hade en långvarig sejour i Halmstad där han höll dem som ett stabilt allsvenskt lag under en längre tid och nosade på SM-guld någon säsong. Den här säsongen är förväntningarna höga på Norrköping efter succén ifjol, förut i Allsvenskan har vi sett lag som fallit säsongen efter en succé.

6. Rikard Norling, Malmö FF

Kommentar: Gjorde fina säsonger i AIK innan han vilade två säsonger för att senare ta över Assyriska. Fick en skön start i Malmö genom att slå ut Glasgow Rangers ur Champions League-kvalet och var ett mål ifrån en gruppspelsplats. Har inte lyckats hela vägen i de allsvenska sammanhangen även om han hållt Malmö som ett stabilt topplag. Var nära att sparkas i höstas efter viss kritik från spelartruppen, men han är kvar och måste lyckas den här säsongen för att få vara kvar i Malmö FF.

5. Andreas Thomsson, Östers IF

Kommentar: Gjorde fenomenala resultat ifjol med nykomlingen Åtvidaberg och tog dem till en mittenplacering vilket är mer än godkänt för en nykomling. Fick konstigt nog lämna Åtvidaberg och har tagit över en ny nykomling. Där har man samma förhoppningar att han ska etablera Öster i Allsvenskan, förutsättningarna finns. Lyckas han med samma bedrift med två olika klubbar kommer de större klubbarna i Allsvenskan höra av sig snart.

4. Per Olsson, Gefle IF

Kommentar: Går in på sin nionde säsong i Gefle och har etablerat dem i Allsvenskan och byggt ett stabilt lag som dock inte lyckats behålla alla duktiga spelare Olsson tagit fram. Nu är Jakob Orlov, Mikael Dahlberg och Johan Oremo i klubben och det kommer få fler spelare att stanna och vilja föra Gefle förbi den övre halvan av tabellen. Om ”Pelle” fortsätter jobba ambitiöst med samma kontinitet kommer Gefle bli väldigt bra.

3. Peter Gerhardsson, BK Häcken

Kommentar: Har byggt ett riktigt bra och roligt spel i Häcken där man nu börjat se ordentliga resultat. En andraplats i fjolårets Allsvenska och de flesta spelare finns kvar så de har bra möjligheter att bygga vidare på det. Gerhardsson lyckas få in nyförvärven i truppen bra och se till att de utländska spelarna som kommer till klubben trivs och hittar sin plats i laget. Hans skicklighet att bygga ett lag kommer göra att många spelare stannar eller söker sig till klubben.

2. Andreas Alm, AIK

Kommentar: Har gjort AIK till ett pålitligt topplag igen efter några knackiga år även om Mikael Stahre tog SM-guld med laget 2009. Förde dessutom ”Gnaget” till Europa League där man gjorde bra ifrån sig och gjorde fina skalper, inte minst hemma mot PSV när man vann med 1-0. Han har en mycket bra allsvensk spelartrupp att jobba med, men det gör att förväntningarna är väldigt högt ställda. Om Alm och AIK klarar av den pressen kan det bli SM-guld.

1. Jörgen Lennartsson, IF Elfsborg

Kommentar: Var en erkänt bra tränare när han kom till Elfsborg och stärkte definitivt sitt namn på marknaden med att ta SM-guld första säsongen med nya laget. Har byggt vidare på det Magnus Haglund aldrig lyckades med, att få ut maximal kapacitet av samtliga spelare. Har fått förstärkningar av Henning Hauger och Mohamed Bangura som gör att chansen att försvara guldet är höga. Men det är sällan ett lag lyckas försvara ett SM-guld, dock kommer Elfsborg fortsatt husera i toppen.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365