Tidigt mål sänkte Helsingborg

Efter en lyckad premiär för både Helsingborg och Göteborg där båda lagen segrade i sina respektive matcher med 3-0 var det dags för kvartsfinal i Svenska Cupen på Olympia mellan dessa lag. Matchen började med att bortalaget ”Blåvitt” tog tag i spelet och överraskade Helsingborg som trodde de skulle få föra spelet på sin egen hemmaplan. Men så blev inte fallet till en början i den här matchen där Göteborg öppnade med en rejäl offensiv och ett ledningsmål när det blev rörigt i Helsingborgs straffområde, då fick Philip Haglund ta ner bollen och dra till på volley. Göteborg hade alltså tagit ledningen på Olympia och fortsatte föra matchen under de första 25 minuterna.

Inom den perioden fick Tobias Hysén två stycken frilägen, men brände båda när Pär Hansson i HIF-målet var vaken på vad Hysén ville göra i sina friläge. Under första halvlekens sista 20 minuter tog Helsingborg över matchen och vaknade efter den dåliga starten. Där man skapade en väldigt bra chans när David Accam slog ett fint välplacerat inlägg som hittade 198 centimeter långe Robin Simovic som dock bara lyckades snudda bollen och den gled ut för kortlinjen. 0-1 var ställningen efter första halvlek och under pausen började Helsingborgs supportrar komma in till matchen efter att ha bojkottat den första på grund av den tidiga avsparkstiden.

Helsingborg höjde sig i andra halvlek efter en mindre utskällning av tränaren Roar Hansen i paus. Precis i början spelade man till sig flera hörnor, men kom inte fram till de riktigt heta målchanserna. Tiden började rinna iväg för Helsingborg och Göteborg såg ut att ha ganska bra koll på händelserna. Men HIF gav inte upp och gick framåt så fort man kunde, där David Accam var väldigt viktig med sin snabbhet men hans bollbehandling är ett förbättringsområde då han i flera lägen kunde tagit andra beslut med bollen.

I slutet skrapde man fram chanser i HIF-lägret och Göteborg var rejält tillbakapressade. Två gånger fick Robin Simovic bra chanser att peta in bollen bara någon meter från mållinjen, men fick inte ordning på fötterna vid dessa tillfällen och Göteborg kunde bryta bollen och rensa istället. Det blev inga fler mål i matchen än det som Philip Haglund gjorde efter fyra minuter. Helsingborg försökte allt vad de kunde på slutet, men det räckte inte utan Göteborg går vidare till semifinal och deras dröm om spel i Europa League lever medans Helsingborgs dog.