Swansea räddade omspel i slutet

Det var dags för den klassiska FA-cup helgen efter nyår i England. I den tredje omgången går ju storlagen in i turneringen och i den tidiga matchen idag möttes Swansea och Arsenal. Bortalaget hade stor revansch att kräva efter 0-2 förlusten hemma i ligan den första december. Arsenal ställde i stort sett upp med starkaste laget bortsett från Thomas Vermaelen och Lukas Podolski. I Swansea fick Danny Graham chansen från start medan man vilade storstjärnan Michu.

Den första halvleken var kanske en av de tråkigaste den här säsongen. Dåligt passningsspel präglade matchen tillsammans med dålig rörelse. Istället var det mycket kamp på planen. Inget av lagen lyckades skapa något av värde utan istället fick båda lagens supportrar se sina lag gå mållösa ur den först halvleken. Andra halvleken inleddes i ett mycket högre tempo. Skärpningen var betydlig och både Arsenals och Swanseas spelare såg ut att ha skallen med sig ut på plan i den andra halvleken.

Efter cirka kvarten byttes Michu in för hemmalaget och det tog inte lång tid innan han levererade. Han gled igenom Arsenals mittbackar Per Mertesacker och Laurent Koscielny och satte med ett placerat avslut 1-0 bakom Szczesny i bortalagets mål. Arsenal stod dock för en imponerande upphämtning. I den 81:a matchminuten kvitterade Lukas Podolski till 1-1 med ett distinkt vänsterskott. Drygt två minuter senare small det till igen. Den här gången var det Kieran Gibbs som stod för ett riktigt snyggt volleyskott rätt upp i nättaket bakom Vorm i hemmamålet. I den 87:e kvitterade Danny Graham på hörna. Bollen spelades fram till honom och han kunde utan några som helst problem dunka in kvittering.

Nu väntar alltså omspel och det ska bli väldigt intressant att se vilket av lagen som lyckas ta sig till den fjärde omgången.