Stjärnan om flytten: ”Är väldigt lycklig”

Under förra veckan blev det klart att David Luiz lämnar Chelsea. Stjärnan är nämligen klar för Zlatans Paris Saint-Germain. Priset, som sades ligga runt 50 miljoner euro, gör att han blir den dyraste försvararen någonsin.

Mittbacken är väldigt exhalterad inför möjligheten att få spela i en sådan respekterad klubb.

– Ja, detta är ett nytt steg i mitt liv, ett nytt projekt i ett nytt land med ett nytt språk, säger Luiz till L’Equipe och fortsätter med att tacka för tiden i England:

– Jag var väldigt lycklig i Chelsea. Jag vann stora titlar, jag fick vänner och allas respekt, men jag tror att jag har nått slutet på en cykel.

Ny period i livet

– Jag kommer nu att påbörja en ny i Paris, efter VM. Jag är väldigt nöjd, det kommer att tillkännages när övergångsfönstret öppnar och alla dokument blir färdigställda. Men vi kan nu prata och bekräfta att allt är okej. Det är officiellt: Jag kommer att gå till PSG och jag kommer att bli väldigt glad.

Det är sedan tidigare känt att landsmannen Thiago Silva redan huserar i PSG. De två känner varandra mycket väl då de vanligtvis är mittbackspar i Brasiliens landslag.

– Självklart påverkade han mitt beslut. Thiago är en god vän och en fantastisk spelare, men det behövde jag inte ens klargöra.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply