Uppgifter: Benitez beslut i målvaktsfrågan

Rafael Benitez vill satsa på Keylor Navas

Enligt Radio Marca ska Real Madrids nye tränare välja Keylor Navas i debatten om vem som är förstamålvakt.

Under flertalet säsonger har det först en diskussion i Real Madrids omklädningsrum om vem som ska vara lagets förstamålvakt. Hela diskussionen kom upp när Jose Mourinho valde att bänka Iker Casillas till förmån för Diego López. Debatten väckte känslor då det fanns de som menade att petningen av Casillas var rätt medan andra tyckte att det hela var ett fult drag den portugisiske tränaren på grund av hans relation med målvakten.

Inför förra säsongen lämnade Diego López klubben efter att man värvat in Keylor Navas som var tänkt att ockupera platsen som förstamålvakt i den spanska huvudstadsklubben. Carlo Ancelotti fortsatte dock att satsa på en kritiserad Casillas som trots flertalet fina insatser blev kritiserad både av media och klubbens egna fans. Många menade att man hellre ville starta med Navas som förra säsongen endast spelade sex ligamatcher från start. Något kommer dock troligen hända då Real Madrid ser ut att ha övertalad David De Gea om en flytt och ingen av de tre målvakterna kommer acceptera att inte ens sitta på bänken. Därför är det mest troliga att Iker Casillas lämnar klubben samtidigt som man kommer att starta med Keylor Navas, i alla fall om Rafael Benitez får bestämma.

 

Föredrar Navas

Det är den spanska radiokanalen Radio Marca som avslöjar tränarens planer under fredagen och skulle det vara sant samtidigt som man värvar David De Gea kommer Casillas tid i klubben att vara över, trots att han sagt vid flertalet tillfällen sagt att han vill och kommer att stanna hos marängerna även nästa säsong.

Keylor Navas kom till Real Madrid inför säsongen 2014/2015 efter att bland annat ha gjort en fin insats i VM förra sommaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply