Raphael Varanes villkor för Manchester United-flytt

Raphael Varanes villkor för Manchester United-flytt

Vill ha Jose Mourinho som tränare

Raphale Varane och Manchester United har haft samtal om en möjlig övergång för den franske försvararen, men Varane är enbart beredd att byta klubb om Jose Mourinho tar över som tränare på Old Trafford nästa säsong.

Raphael Varane har haft något av en tuff säsong i Real Madrid. Han är inte direkt en favorit hos tränare Zinedine Zidane och speltiden har börjat att sina. Speciellt i Euroapspelet, där hans senaste insats var mot AS Roma i den första matchen av åttondelsfinalen i februari. Den franske mittbacken har under en längre tid ryktats att gå till Manchester United till sommaren och det är ingensting som Varane förnekar, men han har gjort det klart att han inte kommer att gå till Old Trafford och United om inte Jose Mourinho är lagets nye huvudtränare, detta skriver The Daily Star.

Varane har ett bra förhållande med Mourinho, som var den som värvade honom från Lens 2011 när Mourinho var tränare för Real Madrid.Det skulle alltså inte vara några problem för mittbacken att jobba med Mourinho igen, men han har inget intresse av att spela i United under holländaren och nuvarande tränaren Louis van Gaal. En möjlig övergång skulle innebära en deal på runt 30 miljoner pund.

Att missa chansen att värva Varane skulle vara ett stort misstag för United del. De har nu vänt sig till 23åringen efter att deras topprioritet Mats Hummels gjorde klart att han går till Bayern München. Före detta Unitedtränaren Sir Alex Fergusen försökte att värva Varane redan 2011, men förlorade den kampen mot Real Madrid och fick istället värva Phil Jones från Blackburn.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply