Manchester City planerar monsterbud på Barcelonas Lionel Messi

City redo att spendera miljarder

FC Barcelonas superstjärna Lionel Messi kan vara på väg att lämna. Storklubbar har varit intresserade av att köpa honom i över ett decennium, men nu rapporterar engelsk media att Manchester City – men Pep Guardiola i täten – ska förbereda ett monsterbud på den lille argentinaren.

Lionel Messi har tillhört Barcelona sedan millenniumskiftet. Då förvisso i ungdomsverksamheten som tonåring, men bara fyra år senare, som 17-åring, gjorde Lionel Messi debut i Barcelonas a-lag – och gjorde dessutom sitt första mål.

Resten av historien är välkänd. Den argentinske landslagsmannen har gjort stor succé i den katalanska storklubben och är enligt många den bäste fotbollsspelaren som någonsin beträtt en fotbollsplan. Nu kan dock tiden i Barcelona vara över.

Pep och Manchester City

Det var den Madrid-baserade tidningen Marca som för över en vecka sedan skrev om att Messi inte var intresserad av att förnya sitt kontrakt med La Liga-giganten, något som fick spekulationerna att ta fart. Engelsk media rapporterade direkt om att Manchester City skulle vara favorit till att värva superstjärnan med tanke på att den förre Barca-tränaren Pep Guardiola finns i klubben.

Ryktena har avlöst varandra den senaste tiden. Barcelonas nuvarande tränaren, Luis Enrique, har bland annat sagt att det vore otänkbart att Messi skulle välja att avsluta sin karriär i en annan klubb med tanke på den relation han byggt upp till den spanska klubben.

Dock skriver nu spanska Mundo Deportivo att Manchester City förbereder ett monsterbud på Lionel Messi. Enligt den spanska tidningen skulle Manchester-klubben betala totalt 2,3 miljarder kronor på fyra år för att få Messis signatur, något som skulle innebära ett överlägset transferrekord.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply