Juve-stjärnan nära flytt till MLS

bet365

Andrea Pirlo har enligt spansk media accepterat ett bud från MLS

Andrea Pirlo har tidigare sagt att han lämnar Juventus om de skulle vinna Champions League. Italienaren har efter uttalandet rapporterats vara nära Liverpool, men nu ser det ut som om storklubben nobbas honom. Enligt spansk media är Pirlo nämligen klar för New York City FC.

Under våren har Andrea Pirlo ryktats vara på väg bort från Juventus, rykten som stärkts av att Real Madrids före detta defensive mittfältare Sami Khedira är på väg till ”den gamla damen”. Pirlo själv har tidigare sagt att han kommer lämna Italien om de skulle vinna Champions League. – Om jag vinner Champions League lämnar jag Juventus. Det skulle kröna min tid här. Isåfall flyttar jag utomlands, sa 35-åringen enligt Tuttosport i början av maj.

Liverpool rapporterades vara intresserade

Om Juventus vinner Champions League återstår att se, då man möter FC Barcelona i finalen nu på lördag, men klubbarna rapporterades flockas runt italienaren efter uttalandet. En av klubbarna som då rapporterades vara mest intresserade av Pirlo var Premier League-sexan Liverpool, som fortfarande är på jakt efter en ersättare till Steven Gerrard. Men enligt spansk media kommer man att inte få sin ersättare i Pirlo, då han redan ska ha accepterat ett bud från MLS.

Kommit överens med nystartade klubben

Det är den spanska tidningen AS som rapporterar att italienaren ska ha kommit överens med den nystartade klubben New York City FC om ett kontrakt, och oavsett resultat på lördag ska Champions League-finalen vara tänkt att bli spelfördelarens sista match med ”i bianconeri”. Enligt tidningen ska Pirlo ha varit den amerikanska klubben andraval efter Xavi, men spanjoren valde som bekant spel i Al-Sadd och då fick man alltså istället rikta in sig på italienaren.

Redan värvat Frank Lampard och David Villa

Storsatsande New York City FC har redan hunnit spendera en hel del pengar på nyförvärv. Skulle man få in Andra Pirlo skulle fansen till jumbon i den östra MLS-konferensen inom kort kunna få njuta av ett centralt mittfält med Pirlo och Frank Lampard, med den före detta FC Barcelona-anfallaren David Villa framför sig.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply