Barcelona vill inte värva Mesut Özil – Alexis Sanchez aktuell?

Barcelona inte intresserade av Mesut Özil

Barca förnekar uppgifterna om Mesut Özil

Igår rapporterade spanska medier att Mesut Özil vill lämna Arsenal. Samtidigt ska Barcelona ha kontaktat spelaren gällande en övergång, men nu förnekar den katalanska klubben ryktena.

Mesut Özil har haft en lysande säsong såhär långt i Arsenal och är hett eftertraktad av flera europeiska storklubbar. Den tyske landslagsmannens prestationer har gjort att Gunners vill förlänga hans nuvarande kontrakt, som sträcker sig två år framöver. Men enligt Marca ska klubben ha erbjudit honom ett nytt tvåårskontrakt, som mittfältaren avvisat. Anledningen ska vara att han inte tror att laget kan hävda sig bland toppklubbarna i större sammanhang som Champions League.

Kamp med Real Madrid

Samtidigt skrev tidningen att Barcelona vill värva Özil, och att man har kontaktat spelaren gällande en övergång till Camp Nou. Men det finns en hållhake när det gäller Barcas vilja, i samband med att tysken skrev på för Premier League-klubben lade Real Madrid in en klausul som gör att de har rätt att matcha samma bud om en spansk klubb skulle försöka värva spelaren. Det innebär att huvudstadsklubben har förtur att köpa spelaren om 27-åringen själv skulle acceptera villkoren.

Dementerar ryktena

Men nu skriver El Mundo Deportivo att Barcelona inte alls är intresserade av att värva Özil utan snarare är sugna på att köpa tillbaka Alexis Sanchez, som lämnade klubben för Emirates Stadium år 2014. Chilenaren hade det däremot svårt att slå sig in i startelvan under sin senaste tid i Spanien, och med tanke på anfallstrion med Lionel Messi, Luis Suarez och Neymar som nått enorma framgångar under säsongen, hade det inte blivit särskilt enklare nu.

Alexis Sanchez kontrakt med Arsenal sträcker sig fram till 2018.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply