Valencia upp i serieledning efter Atléticos tidiga kollaps

Förra säsongens Champions League-finalister Atlético Madrid skulle besöka Estadio Mestalla och det imponerande hemmalaget Valencia under lördagens omgång av La Liga.

Redan sex minuter in i matchen skulle det första målet trilla in, och det var Miranda som stod för målskyttet. Han nickade dock in bollen i fel mål, och det var verkligen ett riktigt hjärnsläpp då målvakten Moya hade full kontroll på läget.

Redan minuten efter skulle Valencia dubblera ledningen genom André Gomez som trixade sig genom straffområdet och kyligt prickade in 2-0-målet.

I den 13:e minuten stod det till och med 3-0 på resultat tavlan, då Nicolas Otamendi prickat in det tredje målet.

I den 29:e minuten skulle Atlético reducera genom den kroatiske skyttekungen Mario Mandzukic. Man var även nära att hämta igen till 3-2 innan paus, Guilherme Siqueira bränt en straffspark.

Resultatet stod sig i andra halvlek, och som salt på såren blev Atléticos Alessio Cerci utvisad precis innan slutsignalen, som bekräftade slutresultatet 3-1.

Slutresultatet innebär att Valencia går upp i tillfällig serieledning, då man ligger en poäng före Barcelona, som dock har en match mindre spelad. De möter Rayo Vallecano senare under dagen.