Uppgifter: Diego Simeone inställd på Premier League-flytt

Uppgifter: Diego Simeone inställd på Premier League-flytt

Atletico-tränaren ser England i framtiden

Atletico Madrids tränare Diego Simeone, som har tränat den spanska toppklubben sedan 2011, sitter på ett kontrakt hos klubben till 2018 och argentinaren ryktas nu vara inställd på en Premier Leagueflytt som nästa steg och kommer rätt klubb med en förfrågan kan det ske tidigare.

Diego Simeone är en mycket hyllad tränare i Atlético Madrid, efter att ha anlänt i klubben och ryckt upp dem har de under Simeone vunnit La Liga, Copa del Rey, Europa League samt hamnat i två stycken Champions League-finaler. Det är statistik som ingen lättvindigt viftar iväg och Simeone hade för inte alltför länge sedan förlängt sitt kontrakt till 2020. Därför blev många väldigt förvånade när det uppdagades tränaren sedan förkortade kontraktet till 2018. Simeone sägs vara frustrerad över att han inte kan tävla med de finansiellt starkare klubbarna Real Madrid och Barcelona och trots att han de senaste åren vunnit ligan och varit med i två av de tre senaste Champions Leaguefinalerna så kan hans frustration leda honom till att tacka ja om rätt bud kommer in.

Det är engelska The Mirror som skriver att Simeone har en utköpsklausul i sitt kontrakt och kommer rätt engelsk klubb med ett bra erbjudande samt pengarna kan han välja att lämna Atlético tidigare. Som det ser ut nu så kommer argentinaren att stanna till 2018, då laget spelar på den nya arenan och förhoppnningsvis har acklimatiserat sig.

Simeone vill ha möjlighet att konkurrera med tränare som Pep Guardiola, Jose Mourinho och Jürgen Klopp i den engelska högstadivisionen. Chelsea skall ha gjort ett seriöst försök i somras att få tag på Simeone, men istället blev det den före detta Italientränaren Antonio Conte.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply