Officiellt: Augusto Fernandez klar för Atlético Madrid

Atlético Madrid har värvat Celta Vigos innermittfältare Augusto Fernandez

I nära en månads tid har vi rapporterat att Celta Vigos innermittfältare Augusto Fernandez har varit på gång till Atlético Madrid. Under nyårsdagen bekräftade Atlético affären från konkurrenten.

När Atlético Madrids innermittfältare Tiago bröt ett ben gjorde klubben klart för sig att man måste ha in en ny spelare på positionen för att konkurrera på alla fronter. Det började pratas om Augusto Fernandez tidigt då argentinaren har styrt Celta Vigos spel i flera års tid med sin känsliga passningsfot.

Ju längre in i december vi kom och ju mer januarifönstret närmade sig så talades det allt mer om Fernandez. Han skulle bli värvningen som Atlético Madrid skulle göra det första de gjorde under transferfönstret. Under nyårsdagen bekräftade Atlético på sin officiella hemsida att Augusto Fernandez har skrivit på ett tre och ett halvt år långt kontrakt med klubben.

Över 100 matcher för Celta Vigo

29-åringen har tillhört Celta Vigo sedan 2012 då han kom från argentinska Velez Sarsfield. Sedan dess har Fernandez gjort runt 110 matcher i La Liga för Celta och stått för 10 mål på dessa. En som är nöjd över värvningen är Atléticos sportchef Jose Luis Perez Caminero:
– Han är en spelare som visat sin storhet i ligan och kommer att bidra med kvalitet och konkurrens på ett så bra mittfält som vårt, säger han till hemsidan.

Augusto Fernandez har gjort nio landskamper för Argentina.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365