Spanien segrade – trots ett sent mål från Suarez

Spanien startade matchen mot Uruguay på det sättet som landslaget alltid gör, oavsett motstånd. Man tog nämligen genast kommandot i matchen med sin ack så framgångsrika tiki-taka-fotboll och Uruguay fick genast tänka på omställningsspel.

Men några vidare omställningar från Uruguays sida var det inte, istället kunde Spanien, rättvist, sätta 1-0-målet genom Pedro i den tjugonde spelminuten. Det var efter en undanrensad hörna som Pedro sköt in bollen från distans som, olyckligtvis, träffade en Uruguay-back och in i mål – Fernando Muslera toalt chanslös i bortalagets mål. 2-0 kom dryga kvarten senare, men nu genom Roberto Soldado efter en minst sagt fin avslutning som det sprudlade självförtroende om.

Det märktes efter målet att Spanien var relativt belåtna med tillställningen då man hade matchen i sina egna händer. Man spelade runt bollen över hela banan och Uruguay kunde hopplöst nog bara springa efter. Därför var halvtidspausen troligtvis ganska välbehövlig.

Men paussnacket gjorde i stort sett ingen nytta för Uruguay, som fortsatte att vara uddlösa när man väl fick bollen. Men med minuter kvar till ordinarie matchtid fälls Luis Suarez en bit utanför straffområdet och den japanske domaren valde att blåsa i pipan och döma frispark. Den fasta situationen tar Liverpool-anfallaren själv hand om och som han gjorde det. Ett hårt skruvat skott som Iker Casillas försökte sträcka sig efter med hela sin räckvind – men den var otagbar, perfekt intill stolpen.

Det blev trots det sena målet inget nerv i matchen och Spanien spelade enkelt av matchen som slutade 2-1.