Shakhtar vann efter omdiskuterat 1-1-mål

Shakhtar är i princip klara för Champions League-slutspel då dem endast kan missa slutspel om Chelsea vinner med mer än fyra mål samtidigt som Shakhtar förlorar efter att man visat sig snäppet starkare än Nordsjälland och vunnit med 2-5.

Det var dock hemmalaget som öppnade målskyttet när Nordstrand mötte ett inlägg från höger perfekt på volley och ställde Pyatov i Shakhtarmålet.

Två minuter senare – i den 26:e minuten – stod Luiz Adriano för dagens mest omdiskuterade situation då han trots att Willian bara slog ner bollen i fair play anda – efter att en Nordsjälland-spelare skadats och domaren stoppat spelet – sprintade igenom och han före målvakten som han rundade, varpå han rullade in 1-1.

Fyra minuter senare återtog Nordsjälland ledningen då man kanske i ren ilska efter förra målet lyckades hitta in till Lorentzen som med ryggen mot målet, vände om och tryckte upp bollen i nnättaket via ribban. 2-1.

Precis innan halvtid kvitterade återigen Shakhtar då Willian snappat upp en boll i straffområdet och skjutit ett skott som ställde Hansen och halvtidsresultatet var 2-2.

Andra halvleken startade Shakhtar med att göra två inom loppet av tre minuter. Först, i den 50:e minuten, skruvade Willian vackert in bollen i bortre hörnet från en position till vänster utanför straffområdet, varpå Luiz Adriano sedan tryckte in Alex Teixeiras inlägg från höger till höger om målvakten.

Luiz Adriano skulle även få sista ordet i den här tillställningen då han efter 81 minuter fastställt resultatet genom att lirka in bollen efter att Douglas Costa fint hade nickat ner bollen till honom i målområdet.

Shaktar leder nu gruppen på 10 poäng framför Juventus på 9 poäng och Chelsea på 7 poäng. Nordsjälland är klart sist på bara 1 poäng inspelad.