Segertåget fortsätter för Schalke

Schalke kom till lördagens möte i Bundesliga med luft under vingarna, när man tidigare i veckan stod för en mycket imponerande insats på Emirates Stadium, där man besegrade Arsenal med 2-0. Idag väntade dock vardagen i Bundesliga, där dagens gäster till Veltins-Arena var FC Nürnberg.

Och visst var det Schalke som var det bättre laget i den första halvleken, men gästerna stod emot bra på lördagseftermiddagen. Trots övertaget lyckades alltså FC Nürnberg att hålla tätt bakåt halvleken ut, när varken Ibrahim Afellay, Klaas-Jan Huntelaar eller Jefferson Farfáns avslut överlistade gästernas målvakt.

Hemmalagets övertag fortsatte i den andra halvleken, även om gästerna stod upp bra och även lyckades hota framåt. Men matchens enda mål skulle trots allt göras av hemmalaget. I den 77e matchminuten tog sig Christian Fuchs inlägg fram till Jefferson Farfán, som tryckte in bollen i nätet med vänsterfoten.

Gästerna med svenske Per Nilsson i backlinjen, försökte lyfta upp och få till en kvittering, men Schalke stodemot bra och försvarade sin ledning matchen ut. Matchen slutade 1-0 till Schalke 04 på Veltins-Arena.