Schalke bortaslog Dortmund

80675 personer hade intagit Signal Iduna Park idag för att se Ruhrderbyt. Som vanligt var stadion i Dortmund fylld, och idag var det finbesök på plats. Schalke 04 var på besök, och det var många som var nervösa inför matchen.

Alla bortasupportrar som kommit till matchen visste att en svår uppgift väntade, men ändå dröjde det inte ens en kvart innan det blev mål, för i den 14:e minuten redan så satte Ibrahim Afellay bollen bakom Weidenfeller i Dortmund-målet.

Matchen fortsatte och även om rivaliten mellan lagen är stor så var det ingen stormatchsfotboll vi bjöds på. Tempot var lågt och det skapades inga superlägen. Matchen stod 0-1 i paus.

I andra halvlek hann hemmafansen knappt hoppas på en vändning innan det var 0-2 på resultattavlan. Spelaren som satte bollen i mål heter Marco i förnamn, men till alla gulklädda supportrars stora besvikelse var det inte Marco Reus. Det var Marco Höger i Schalke som hade utökat gästernas ledning bara tre minuter in i den andra halveken.

Alla i ”Den gula väggen” som Dortmunds klacksektion kallas för fick dock upp hoppet bara 8 minuter senare då Robert Lewandowski reducerade till 1-2 bakom Unnerstall i bortamålet.

Tyvärr för Dortmunds del så slutade dock matchen 1-2 och Schalke tog tre viktiga poäng och ligger nu 3:a i Bundersdliga på 17 poäng. Dortmund ligger 4:a på bara 12 poäng, och är nu 12 poäng efter Bayern München.