Ronaldo sänkte Sverige

Cristiano Ronaldo, namnet på alla portugisers läppar. Det var nämligen han som gav Portugal den ena foten in i ett VM i Rio nästa år.

Första halvlek var en väldigt händelserik halvlek. Chanser åt båda håll. Sveriges hetaste chanser kom när ett markinlägg släpptes vidare av Zlatan genom att släppa den genom benen bak till Sebastian Larsson. Där stod en förvånad Larsson som klippte till direkt med vänstern. Ett hyfsat skott, men som tyvärr gick mitt på Portugal-målvakten Rui Patrício. Ett annat hett läge som kom var när ett inlägg nådde Elmander som hittade fram med en tå. Styrningen var felriktad och bollen gick utanför.

När Sverige fick en frispark, även den i den första halvleken, i ett väldigt vasst läge någon halvmeter utanför straffområdet så stegade Källström fram. Med vänsterfoten skickade han iväg ett vasst skott som smet pecis utanför stolpen.

I andra halvlek var det Portugal som radade upp chans efter chans. Det skulle till slut bära frukt. I den 82:a minuten slog Dynamo Kiev-mittfältaren Miguel Veloso ett inlägg som nådde den så hete Cristiano Ronaldo. Den sistnämnde nickskarvade elegant in ledningsmålet, som visade sig vara det avgörande målet.

Matchen slutade nämligen i Portugals favör. 1-0-vinsten ger Portugal ett rejält kliv mot VM-festen i Rio.

Den avgörande matchen spelas på Friends Arena den 19 november.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365