Real Madrid krossade ett decimerat Malaga

Real Madrid valde under kvällen att sätta en gnutta press på FC Barcelona när man besegrade Malaga med 4-2 på hemmaplan och således kan man, teoretiskt sett, fortfarande vinna ligaguldet.

Matchen hade knappt börjat innan Raul Albiol i hemmalaget nickat in ledningsmålet redan i den tredje minuten. Men hemmasupportrarna fick inte fira länge – för tolv minuter senare kvitterade Blackburn-ikonen Roque Santa Cruz mot Santiago Bernabeús stora förskräckelse. Därefter fick den före detta Espanyol-backen Sergio Sanchez i Malaga syna det röda kortet när han orsakat straff i eget område – men lyckligtvis för bortalaget så räddade Willy Caballo Cristiano Ronaldos skott från elva meter.

Men Ronaldo fick revansch när han dök upp som räddaren i nöden för Los Blancos när han i den tjugosjätte minuten satte bollen i mål och återigen var Real Madrid i ledningen. Sju minuter senare sköt Mesut Özil även in 3-1-målet.

Om fotbollsfesten slutade där i den första halvleken? Knappast. För minuterna efter tyskens fullträff klev Vitorino Antunes fram och reduerade för Malaga. Men återigen fick de blåvita än en gång se bollen rulla in i eget mål när Karim Benzeme satte 4-2-målet i den första halvlekens sista minut – en fullständigt makalös sådan.

Trots lite halvchanser här och där i den andra halvlekens start, så blev det aldrig spännande. Den lille kroaten, Luka Modric, i hemmalaget valde nämligen att sätta 5-2-målet i den sextiosjätte spelminuten och nu var det inga dystra miner bland bortalaget och deras supportrar.

Innan matchen var över hann även Angel Di Maria rulla in bollen i mål och 6-2 var därmed ett faktum.