Rayo Vallecano segrade på hemmaplan

På förhand var båda lagen ute efter tre poäng för att kunna dra ifrån den nedre delen utav tabellen. Rayo Vallecano samt Deportivo låg inför matchen på en trettonde- respektive sextondeplats med sju och sex poäng tagna.

I inledningen var det hemmalaget, Rayo, som tog kommandot i matchen. Ett flertal halvchanser skapades och både hörn- samt bollinnehavsstatistiken ledde Madrid-laget inledningsvis. Därför kändes inte Pitis ledningsmål för sitt Rayo Vallecano i den sextonde spelminuten inte helt oväntat, även om de inte enbart var spel mot ett mål under matchens inledning.

Efter ledningsmålet fortsatte Rayo att trycka på framåt, medan Deportivo kändes allt mer tafatt. Hemmalaget var hetare och ville mer och därför kändes inte 2-0-målet som kom i den trettionde minuten inte speciellt oförtjänt. Det var Vallecanos vänstermittfältare, Jose Carlos, som nätade. Andrija Delibasic fick bollen på högerkanten och spelade in bollen till Carlos som sköt och efter en touch från Deportivos ena mittback, så studsade bollen in lågt intill stolpen i det vänstra hörnet bakom den chanslöse Aranzubia.

När domaren blåste för fyrtiofem minuter så hade hemmalaget en ack så rättvis ledning med 2-1, efter att domaren dömt en lite billig straffspark till Deportivo, som Pizzi iskallt lade in i mål och därmed jämnade ut sifforna lite grann.

Andra halvleken startades med ett helt nytt bortalag. Inte bokstavligt talat, men prestationsmässigt, då man helt plötsligt började spela med självförtroende och skapa chanser framåt. Men andra halvlekens första riktigt farliga målchans skapade Rayo när man var en tåspets ifrån ett 3-1-mål, då det halvdanna skottet gick förbi Aranzubia i Deportivos mål, men dessvärre, för hemmalagets del, så kunde bortalagets mittback Ze Castro rensa undan bollen precis innan den skulle gå in i mål.

Trots Deportivos övertygande start och slut, där det fanns en hel del bra lägen, så kom man aldrig längre än reduceringen. 2-1 till Rayo, som inkasserade tre viktiga poäng på hemmaplan.