Rasmus Bengtsson vill lämna Twente

Efter hans succé i U21-EM 2009 i Sverige har Rasmus Bengtsson haft det svårt att ta en plats i de europeiska klubbarna. Först lämnade han Trelleborg för spel i Hertha Berlin där han inte fick så mycket speltid och nu är han i samma situation i Twente.

Han förlängde sitt kontrakt till över säsongen 2015 då ledningen lovade att visa förtroende och ge honom speltid. Twente skulle sälja mittbacken Douglas i sommar och man redan värvat in dansken Andreas Bjelland som hans ersättare, men Douglas har inte blivit såld ännu och ser ut att stanna i Twente. Det innebär att det nu finns fem mittbackar i Twente och det får Rasmus Bengtsson att vilja lämna klubben.

– Ja, Twente vet vad jag vill. Jag är inte intresserad av att vara nummer tre eller fyra en säsong till, så bollen ligger hos dem och nu är det upp till dem vad de vill. Det är klart att säger de att jag måste vara kvar, då kommer jag vara kvar och kämpa, men situationen som är just nu är jag inte intresserad av, säger Bengtsson till fotbolldirekt.se.

Twente har inte viiljat släppa svensken tidigare under sommaren, men om Douglas blir kvar kan klubben öppna för att låna ut Bengtsson. Då kan en återkomst till Allsvenskan vara aktuellt för 26-åringen.

– Jag har pratat med min agent och sagt att jag är öppen för det mesta. Sen är det ju klart att det finns lite saker som ska funka. Men det finns absolut ingenting som jag inte kan tänka mig, säger Bengtsson till fotbolldirekt.se.


You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply