La Semana Pasada träffar Hassan Alavi!

1) Real Madrid har länge varit ute på jakt efter Tottenhams Luka Modric, och enligt de senaste rapporterna så har Real Madrid erbjudit hela 40 miljoner euro (!) för att rekrytera honom. Dock så känner sig Tottenham inte än nöjda med budet och vill istället ha mer för den skickliga mittfältaren. Är Luka Modric verkligen så skicklig som Tottenham verkar att få det att se ut som via övergångssiffran, är han helt enkelt värd de pengarna?

– Luka Modric är skicklig, men han är inte värd den summan som Tottenham kräver. Dels för att han inte har ett stort kommersiellt värde, som Florentino Pérez alltid ser efter, och för att han inte hade en bra säsong senast med Spurs. Orsaken till att Tottenham kräver så mycket har dels att göra med att de inte får hela övergångssumman (Zagreb får en viss procent) och att Levy vill spendera ett par av dessa miljoner på en ersättare och därav inte gå plus minus noll.

2) Malága har gått från ett häftigt projekt till ett krislag på väldigt kort tid. Shejken har bestämt att han kommer sälja klubben på grund av personliga problem. Han har dock lovat fansen att han kommer sälja klubben till en ägare som verkligen kommer satsa på klubben ekonomiskt. Tror du på Malága och det eventuella projektet?

– Jag trodde på Málaga för ett år sedan, nu är allt som bortblåst. Det råder fullständig anarki inom klubben. Spelare flyr och Pellegrini verkar också han ha tröttnat på situationen som råder i klubben. Cazorla är snart klar för Arsenal och spelare som Toulalan letar febrilt efter en ny klubbadress. Så, nej jag tror inte att Málaga reser sig efter denna sommar. Däremot är det skönt att de inte åker ur serien.

3) Villarreals uttåg ur La liga har skrämt bort vissa spelare från klubben såsom Diego Lopez och nu Borja Valero som kritat på ett kontrakt med Fiorentina. Lider du som Spanien-expert över att se hur Villarreal faller samman? Är det här slutet för Villarreals framgångsrika dagar?

– Villarreal behöver en nystart efter allt som hänt. Kanske är denna nedflyttning något som klubben behöver. Jag tror att de kommer tillbaka till La Liga redan 2013. 

4) Hur kommer La Liga se ut den kommande säsongen, kommer någon/några klubbar kunna hota Barcelonas och Real Madrids titelchanser?

– Nej, det blir Barcelona och Real Madrid igen. Den här gången tror jag dock att Valencia kommer orka hänga med i några veckor till jämfört med senaste säsongen. I slutändan finns det inget lag som kan ta titeln från dem stora giganterna. 


5)  Real Madrid-legendaren, Roberto Carlos har lagt skorna på hyllan. Om vi tar en tillbakablick på hela hans fotbollskarriär, hur kommer du minnas honom?

– Som en spelare som revolutionerade ytterbackspositionen med sin löpförmåga, fantastiska skott och fina teknik. Kommer dröja länge innan vi uppskattar en vänsterback lika mycket som Roberto Carlos i hans prime. En sann legendar! 


5) Jag tror att alla läsare skulle vilja veta hur du nådde din dröm att bli journalist en dag. Hur blir man lyckad inom journalistiken? Vad är det viktigt att tänka på?

– Allt handlar om att kämpa för sin dröm. Det man ska tänka på är att börja så tidigt som möjligt, även om man inte blivit utbildad, och skriva på sajter samt knyta kontakter inom mediebranschen. 

Fem snabba med Hassan Alavi:

Mcdonalds eller Burger King?

– Ingen av dem.

Apple eller Samsung?

– Samsung.

Golf eller basket?

– Basket.

Kviborg eller Per Zander?

– Läser inte någon av deras bloggar.

Superman eller Spiderman?

– Batman

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365
bet365