Ramsey bakom segern när Arsenal enkelt tog sig till CL-gruppspel

Arsenal såg på förhand ut att få en lugn resa fram till gruppspelet i Champions League, efter en mycket imponerande 3-0 seger i Turkiet. Så skulle det också bli och ett bortalag som såg ut ha gett upp redan innan matchen startat, kunde inte bjuda sina tillresta supportrar på någon spänning utan matchen slutade 2-0 till Londonlaget.

Den för Fenerbache till synes omöjliga uppgiften blev 25 minuter in i matchen ännu mer hopplös, när Aaron Ramsey som imponerat i säsongsinledningen för Arsenal, enkelt kunde slå in Theo Walcotts retur i öppet mål.

En annars ganska avslagen första halvlek hettade till lite på slutet när Emmanuel Emenike sprang sig fri på Fenerbaches högerkant, men Szczesny i Arsenalmålet kunde rädda nigerianens luriga avslut via stolpen. Sedan fick även Oliver Giroud ett bra läge att uttöka för Arsenal, men vinkeln blev aningen för snäv och Demirel i Fenerbachemålet var rätt placerad och kunde säkert rädda fransmannens avslut.

Den andra halvleken startade aningen dystert för Arsenal när Lukas Podolski som gjorde två mål i segern mot Fulham i lördags, fick bäras ut på bar efter en befarad lårskada.

Efter denna tråkiga incident fortsatte Arsenal att kontrollera matchen och bland annat hade Santiago Cazorla, som för övrigt gjorde en väldigt bra match, ett fint läge att göra 2-0, även Walcott var nära med en frispark som tog i virket. Men 2-0-målet skulle till slut komma och detta återigen genom Aaron Ramsey som i den 72:e minuten iskallt kunde bredsida in Jack Wilsheres fina inspel på volley.

Arsenal är med detta klara för gruppspel i Champions League och får nu med spänning invänta lottningen som sker imorgon (torsdag), Fenerbache och sin tur får kämpa vidare i Europa League och gruppspelet där.