PSG-talangens krav: ”Speltid eller bli såld”

Paris Saint-Germains unge guldklimp Adrien Rabiot, 18, anses vara en av Frankrikes kommande superstjärnor inom fotbollen. Hans ringa ålder till trots, och det faktum att PSG:s trupp är i det namnkunnigaste laget, kräver han att få spela mer av Laurent Blanc. Om inte – tvekar han inte på att byta klubb.

Mittfältaren, som under förra säsongen var utlånad till Toulouse, använder Mamadou Sakhu (numera i Liverpool) som ett typexempel på hur det inte får gå till. Men den Paris-fostrade Rabiots ultimatum verkar ha burit frukt så här långt denna säsong. Han har nämligen redan fått spela i åtta ligamatcher, varav två från start, i vilka han har gjort ett mål totalt.

Etiketten ’formad i PSG’ existerar. Jag vet att det är viktigt för supportrarna och ledarna, men det är inte tillräckligt. Om jag kommer att bli åsidosatt samma dag som andra spelare blir värvade är det inte värt det, säger Rabiot till Le Parisien.

Jag vill inte leva som Mamadou Sakho gjorde. Efter ett tag när har insåg att han inte skulle få spela så mycket tog han beslutet att lämna, och det gjorde han rätt i, avslutar talangen.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply