PSG räddade poäng i sista stund

Efter en liten stökig inledning med frisparkar åt båda hållen tog Saint-Etienne ledningen i den 18:e minuten. Benjamin Corgnet gjorde ett långt inkast mot Paris Saint-Germains vänstra hörnflagga. Brandao var i duell med Maxwell och gjorde ett misslyckat försök att slå in bollen mot mål. Marquinhos skulle enkelt rensa bort bollen men missade grovt och gav den i stället till Romain Hamouma. Fransmannen serverade sin lagkamrat Corgnet, som mycket läckert stänkte upp bollen i nättaket.

Kort därefter fick Zlatan Ibrahimovic en långboll att jobba på. Däremot är det Saint-Etienne-backen Kurt Zouma som står för avslutet. I en duell med både svensken och sin egen målvakt nickade han bollen så den landade på nättaket.

Det var hemmalaget som förde matchen i den första halvleken. De var rakare och betydligt mer målfarliga. Brandao hade flera chanser att öka på ledningen och Fabien Lemoine drog ett skott från över 30 meter klockrent i ribban.

Med fem minuter kvar fick PSG en frispark i bra läge. Självklart var det ingen annan än lagkapten Ibrahimovic som stegade upp bakom bollen. I den form som svensken är i för tillfället var det nog många som väntade på ett nytt zupermål, men bollen flög förbi den vänstra stolpen med god marginal.

Parisklubben gick in i halvtidsvila med bara några halvchanser i bagaget. Ibrahimovic samarbete med den före detta Napoli-duon Cavani och Lavezzi var förvånansvärt dåligt. Försvarsspelet var inte heller något att hänga i julgranen. Laurent Blanc hade antagligen lite att påpeka i omklädningsrummet.

Andra halvlek började precis som alla PSG-anhängare önskade. Laget skapade två farliga chanser varav ett av dem var en frispark med runt 20 meter till mål. Bollen smekte utsidan av stolpen och Saint-Etiennes målvakt hade tur att Ibrahimovic skott inte gick innanför målramen.

Dock skulle hoppet hos alla PSG-fans snabbt bytas ut till förtvivlan. Det instabila försvarsspelet från första halvlek letade sig tillbaka när Salvatore Sirigu hade tvål i händerna. Han tappade bollen och fick en riktig flygtur när han slog en volt över Alex. Bollen hamnade hos Marquinhos som slog uppspelet rakt på en ofokuserad Thiago Motta som slarvigt tappade den till Hamouma. Yttern kunde enkelt lobba in bollen i mål som innebar 2-0.

Lemoine fick lämna planen den 59:e minuten med ett läskigt sår i huvudet. Med bara tio man kvar startade PSG sin jakt på reducering, kvittering och ledningsmål. Allt satsades framåt och Blanc visade detta genom att byta ut Alex mot Jérémy Ménez. Lavezzi fick även lämna plats för Lucas Moura.

Första målet kom med cirka 20 minuter kvar att spela. Marco Veratti slog en läcker djupledsboll till Maxwell som på ett tillslag serverade Cavani. Uruguayanen kunde inte missa från två meters avstånd – 2-1. Adrien Rabiot fick kort därefter komma in i stället för Veratti.

PSG fortsatte sedan att rada upp chanserna men det skulle dröja till de absolut sista minuterna innan 2-2-målet kom. Saint-Etienne försvarade sig tappert men kunde inte rensa bort Blaise Matuidis höjdboll som studsade hela vägen in i mål. Ibrahimovic och kompani slapp därmed lämna över förstaplatsen till Monaco som tidigare i dag vann över Lyon med 2-1.