PSG återigen segrare i Le Classique

Den här veckan har bjudit på åttondelsfinaler i Coupe de France, vilket avslutades med en sen toppmatch denna onsdagskväll. Scenariot från i söndags uppspelade sig igen, då PSG tog emot Marseille på Parc des Princes i det prestigefyllda mötet som kallas för Le Classique, och det skulle visa sig bli ett skrämmande likt sådant.

Om vi blickar tillbaka mot i söndags påminns vi om den brakstart som hemmalaget fick, vilket resulterade i ett ledningsmål redan i den elfte minuten. Så blev inte fallet i detta cupmöte, där lagen hade möblerat om till viss del i laguppställningarna och publiken fick exempelvis se David Beckham från start på planen. Målet skulle visserligen komma i den första halvleken, men inte förrän då tio minuter återstod.

Den som klev fram var då Zlatan Ibrahimovic, som gjorde ett sällsynt anonymt framträdande i det förra mötet sitt mål till trots. Snyggt framspelad av mittfältaren Clement Chantome lyckades svensken utmanövrera sin försvarare och därefter ställas ensam med målvakten Steve Mandanda. Väl där gjorde skyttekungen inga misstag, utan kunde rulla in bollen i mål fastän Marseille-keepern var ytterst nära på att rädda den.

Matchens andra halvlek pågick, likt den första, på ett väldigt grinigt vis som manade till snudd på derbykaraktär. Något som inte allt är ovanligt inom dessa sammanhang, innefattandes cupmatcher och emellan två storlag.
Tjugo minuter in i halvleken skulle PSG:s uddamålsledning utökas och bli ett näst intill ohotat resultat till seger.

Målet tillkom efter att den tidigare målskytten Ibrahimovic kapades i straffområdet på ett klumpigt sätt av försvararen Jeremy Morel. Domaren hade inget annat val än att peka på straffpunkten, vilket sedermera skulle punktera klassikermötet.
Fram klev givetvis huvudstadens målkung, den Rosengårdsfödde skåningen Zlatan Ibrahimovic, och placerade in bollen lugnt och behärskat intill en överlistad Mandanda.

Segern var efter det aldrig inom Marseilles räckhåll och den resterande tiden utspelade sig som i stort sett en enda lång väntan på slutsignalen. När den kom stod det klart att PSG slår ut sin konkurrent, och avancerar därmed till kvartsfinal som spelas någon gång i mitten av april.

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply