Manchester United lägger bud på Rafa Silva

Manchester United lägger bud på Rafa Silva

Klubben har lagt ett bud på den unge portugisiske mittfältaren

Manchester United skall enligt rapporter ha lagt ett bud på 15,5 miljoner pund för att värva Bragas talangfulle mittfältare Rafa Silva.

Manchester United är ute på transfermarknaden och skall enligt rapporter ha sökt sig till Portugal för att värva. Rafa Silva ses som en av de mest lovande unga spelarna i Portugal och 22-åringen sägs vara av stort intresse för Jose Mourinho, om han tar över tränarrollen på Old Trafford. Den före detta Chelseatränaren Mourinho är en möjlig kandidat till tränarposten hos Manchester United och sägs vara en stor beundrare av Silva. Enligt Metro så ska Red Devils ha lagt ett bud på Silva på 15,5 miljoner pund, en summa som är förenlig med summan som Braga kräver för att sälja den högt uppskattade mittfältaren. Silva har redan konfirmerat att det har kommit in flera erbjudanden gällande hans signatur.

Silva gjorde sin professionella debut redan 2012 med C.D. Feirense och missade bara en match den följande ligasäsongen vilket gav honom 3,200 spelminuter under bältet för att hjälpa sitt lag att nå en 13: onde plats i andradivisionen. Juni 2013 skrev han på ett femårskontrakt med S.C. Braga för en icke avslöjad summa och gjorde sin debut i den spanska högstadivisionen i augusti samma år. Silva började spela för Portugals U-20 lag 2013 och blev även uppkallad till Portugals a-lag för första gången för en uppvisningsmatch mot Kamerun i mars 2014 där han spelade i 45 minuter i matchen som slutade med en 5-1 vinst. I maj samma år blev han även uppkallad till Portugals 23-manna trupp för VM 2014.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply