Polter ordnade poängen på övertid

På Frankenstadion i Nürnberg, delade hemmalaget FCN och gästande Hannover 96, på poängen i den 22:a Bundesliga-omgången. Bortalaget hade ledningen bägge gångerna, men de vinröda lyckades kvittera tillställningen två gånger om.

I en jämn och tight match på Frankenstadion i Nürnberg, öppnades halvleken i ett rafflande tempo. De bägge lagen var i behov av poäng för att avancera uppåt i den så jämna Bundesliga-tabellen. Hemmalaget Nürnberg har under de senaste omgångarna svävat i de nedre regionerna, med ett komfortabelt avstånd ned till nedflyttningsplatserna. Hannover däremot, har under året jagat en europaplats, men formen har varit sviktande.

Men det var bortalaget som skulle ta ledningen strax innan pausvilan. Szabolcs Huzsti bröt sig enkelt igenom den vinröda backlinjen, innan han distinkt satte bollen bakom Raphael Schäfer.

Gästerna gick in i pausvilan med en uddamålsledning, men skulle tappa den i ett tidigt skede av den andra. En frispark från Hiroshi Kiyotake når perfekt till Timm Klose som med pannan kan utjämna tillställningen. Stämningen var het inför 37 000 åskdare och i den 65:e matchminuten visades Hannover-tränaren Slomka upp på läktaren. Från den andra raden fick han dock se sitt lag återta ledningen, när Dider Ya Konan vinklade in bollen från nära håll efter pass från Mohammed Abdellaoue.

Hemmalaget tryckte på rejält och skapade massvis med chanser. Men Ron-Robert Zieler var stabil och lät inte hemmalaget få utjämna tillställningen, förrän i den 92:a matchminuten när han fick kapitulera. Timothy Chandler lade en vacker passning till en framrusande Sebastian Polter, som fulkomligt ställde Zieler och lade in 2-2.

Nürnberg tar ett litet steg upp mot mitten efter dagens oavgjorda resultat, liksom Hannover som nu bara har fyra poäng upp till europaplats.