Parmas kvittering ger Allegri huvudvärk

Efter onsdagens vinst på San Siro mot Cagliari med 2-0 hade Milan fått tillfällig ro i truppen, och på lördagsefetrmiddagen väntade bortamatch mot Parma på ett regnigt Stadio Comunale Ennio Tardini. Med Champions League-spel bakom hörnet för Milano-klubben bestämde sig Massimiliano Allegri för att vila bland annat Pazzini, Montolivo och Robinho – och istället ge den unge Bojan Krkic chansen från start. Det var för övrigt hans första start för säsongen – och det kunde säkerligen blivit bättre.

Den spanske talangen med rötter i Barcelona, var inte på topp på lördagens match mot Parma, där det ändå var Milan som förde spelet. Parma hade ställt in sig på ett defensivt och lågt försvarande spel mot Milan, som därför fick sina lägen. Men målen uteblev den första halvleken, där Kevin Prince-Boatengs nick och Bojan Krkic avslut fick ses som farligast, när de flög precis utanför. Annars bjöd El Shaarawy på halvlekens godbit, när han på vänsterkanten avancerade och tog sig förbi tre Parma-spelare, men slutligen missade den avgörande passen.

I den andra halvleken vaknade dock gästerna till ordentligt, när El Shaarawy visade varför han anses vara en mycekt lovande spelare till framtiden. Anfallaren avancerade på vänsterkanten, slog bollen förbi den sista försvararen och löpte själv förbi innan han placerade in bollen under Parmas målvakt och in. Ett viktigt mål för Milan som efter det tog över matchen allt mer och som egentligen borde ha kvitterat när Bojan krkic fick bollen långt in i Parmas straffområde. men den tvekande spanjoren fick inte fram passningen till den fria Ambrosini och det skulle bli värre.

Efter 65 minuters spel fällde Montolivo en Parma-spelare precis utanför straffområdet och det skulle visa sig bli en blytung frispark för gästernas del. Parma utnyttjade nämligen frisparken och efter en snabb petning kunde Galloppa skjuta hårt och lågt under Milans mur och in bakom en chanslös Abbiati.

Milan försökte sen lyfta spelet och böt in bland annat in Pazzini, men anfallsspelet hackade och parma var samtidigt inte ofarliga. Men matchen  slutade 1-1 och spekulationerna kring Allegris ’vara eller icke vara’ växer på nytt.