Pablo Aimar bekräftar – lämnar Benfica

Den 33-årige mittfältaren Pablo Aimar har spenderat fem säsonger i Benfica, efter det att han anslöt från spanska Real Zaragoza. Nu verkar det dock som att tiden i den portugisiska klubben tar slut i sommar, för den argentinska mittfältaren, som bekräftar att hans vilja är att lämna nu när kontraktet löper ut nästa månad.

”Mitt kontrakt med Benfica skulle löpt ut förra säsongen men vi  förlängde det medytterligare ett år. Men tanken är nu att det här skulle bli mitt sista år,” säger han enligt Sky Sports till Canal Cuatro.

”Jag stannade ett år till eftersom jag trivdes bra här och jag kände att de gillade mig. Men detta är en cykel som nått sitt slut. Trots att de alltid behandlat mig väl, finns det cykler som når sitt slut och det är vad som hänt för min del. Nu vill jag fortsätta spela fotboll från juli och framåt, men jag vet bara inte var.”

Den argentinska spelarens framtid efter Benfica är osäker, men han antydde att han kan vara ute efter en flytt till en klubb närmare sitt hemland, när han nu närmar sig slutet av sin karriär.

”Min far och bror pratade med Belgrano. Jag är stolt över att ett lag som är bara ett steg bort från de sydamerikanska tävlingarna bjöd in mig att ansluta till dem, precis som River Plate som också kontaktat oss.”

”Gremio från Brasilien? Det finns många möjligheter, jag förnekar inte det, men jag kommer inte att bestämma mig över en natt. Jag vill inte göra fel val.”



You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply