bet365

Officiellt: Simon Kroon lämnar Malmö

Kroon flyttar till Danmark

Efter en säsong med lite speltid väljer Malmös unge mittfältare Simon Kroon att lämna klubben. Nästa destination blir Danmark och ligafyran Sönderjyske. 

Simon Kroon har sedan debuten 2011 spåtts en lovande framtid i Malmö FF-tröjan. Den här säsongen har dock konkurrensen varit för hård för 22-åringen som för det mesta fått ägna sig åt kortare inhopp. Trots det är flytten dock känslosam för yttermittfältaren som varit i Malmö sedan han var tolv år.

– Det är speciellt att lämna en klubb man varit i så länge. MFF är klubben i mitt hjärta och har varit  det sedan jag var liten. Men det ska bli skoj att testa något nytt och det ser jag fram emot, säger Simon Kroon till Malmös officiella hemsida.

Miljoner till Malmö

Simon Kroons kontrakt med klubben gick ut efter den här säsongen. Men Malmö FF får enligt Sydsvenskan fyra miljoner kronor i utbildningsbidrag för svensken eftersom klubben tidigare under säsongen erbjudit honom ett nytt kontrakt. Kroon, som under den perioden var aktuell för en flytt till Ryssland, valde dock att tacka nej.

Stannar i tre säsonger

Den vindsnabbe mittfältaren skriver på ett kontrakt som håller honom kvar i Sönderjyske denna säsongen och de två som följer efter det. Den danska klubben parkerar i år på en överraskande fjärdeplats i Superligan.

Simon Kroons facit i Malmö blev tre mål och sju assist på 51 matcher.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply