Officiellt: Saints värvar anfallare

När skyttekungen och klubbikonen Rickie Lambert, 32, lämnade Southampton för Liverpool efter fem säsonger i klubben behövde Premier League-klubben snabbt hitta en ersättare i anfallet. Nu har ersättaren blivit klar – och det är italienaren Graziano Pellé, 28, som anländer till sydöstra England för att försöka ersätta Lambert.

Den italienske anfallaren arbetade tidigare med Southamptons nye manager Ronald Koeman i Feyenoord, där han hade två väldigt målrika säsonger. Pellé gjorde 55 mål på 66 matcher efter att Koeman värvade honom från Parma under sommaren 2012.

Därför är det ingen konstighet att den holländske managern nu väljer att ta med sig Pellé till sin nya klubb i England. Koeman och Pellé jobbade också ihop i AZ Alkmaar, så detta blir tredje gången som duon samarbetar.

Efter att Dušan Tadić anlänt från Twente under tisdagen blir nu Pellé den andra spelaren som Koeman väljer att värva till sin nya klubb. Värvningarna kommer efter att Southampton tappat nyckelspelare som Rickie Lambert och Adam Lallana till Liverpool samt Luke Shaw till Manchester United.

– Jag är väldigt glad över att kontraktet äntligen är påskrivet, berättade Pellé på klubbens officiella hemsida. [Ronald] Koeman och jag arbetade tillsammans under två fantastiska år i Feyenoord och jag hoppas att det blir likadant här.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply