Officiellt: Manchester City värvar Nicolas Otamendi

Nicolas Otamendi till Premier League

Efter flera duster står det klart, Nicolas Otamendi lämnar Valencia efter endast en säsong för att skriva på ett femårskontrakt med Manchester City.

Under en längre tid har det stått klart att Nicolas Otamendi vill lämna La Liga för spel i Premier League och Manchester. Det som dock inte varit lika klart har varit i vilken klubb som spelaren skulle hamna. Till en början var det Manchester United som var mest intresserade men Old Trafford-klubben fick se sig besegrade av lokalrivalen Manchester City som under torsdagsförmiddagen offentliggjorde affären som värderas till 45 miljoner euro.

Spelaren som tidigare i år kom till Copa América-final med sitt Argentina tillsammans med Citys argentinske trio med Sergio Agüeromartin Demichelis och Pablo Zabaleta skrev under torsdagen på ett kontrakt som sträcker sig över fem säsonger. Man offentliggjorde även att spelaren kommer att bära tröjnummer 30 under sin tid på Etihad Stadium.

– Jag är här för att göra mitt bästa, att köpa i varje match och ta City till höga höjder så lång tid de går. Jag hoppas att vi kommer vinna flera troféer och titlar. Det är det viktigaste. Att vara i en klubb som från utsidan ser väldigt bra ut är en dröm för mig, säger Otamendi som under den sista tiden i Valencia vägrade att träna med laget.

Otamendi återförenas nu med Fernando och Eliaquin Mangala då de tre spelade tillsammans i FC Porto för två säsonger sen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply