Officiellt: Manchester City värvar John Stones

bet365
Officiellt: Manchester City värvar John Stones

Försvararen blir historisk

En av sommarens stora transfersagor är slutligen till ända, då Manchester City lyckas med att värva Evertonförsvararen John Stones för en historisk rekordsumma av 50 miljoner pund, vilket är det högsta någonsin betalat för en försvarare.

Manchester City har länge gått som katten kring het gröt runt den unge engelske försvararen John Stones. Redan förra sommaren var flera stora europeiska klubbar ute efter 22åringen, men Everton stod då fäst förankrade och sade nej. Under sommarens transferfönster kan Liverpoolklubben inte hålla emot mer utan har accepterat faktum och försöker istället att få ut så mycket från affären som möjligt. Manchester City har fått förhandla hela sommaren med Stones och City och slutligen har man kommit fram till en övergångssumma.

Summan för den talangfulle försvararen kommer att landa på ungefär 50 miljoner pund skriver The Sun, vilket är rekordkrossande och gör Stones till den dyraste brittiska spelaren någonsin. Det kommer också att göra honom till den dyraste försvararen genom tiderna. Den platsen innehaver för tillfället David Luiz, med sin övergång från Chelsea till Paris Saint-Germain, som kostade fransmännen 50 miljoner pund.

City har på sin officiella hemsida bekräftat transfern efter att den officiella UEFA-hemsidan listat Stones som en spelare för klubben för deras Champions Leaguekampanj. Stones har skrivit på ett kontrakt som gäller sex år och sträcker sig till 2022. Stones blir därmed Citys åttonde värvning under den här sommaren och följer i fotspåren av Ilkay Gundogan, Nolito, Aleksandar Zinchenko, Aaron Mooy, Leroy Sane, Gabriel Jesus och Marlos Moreno.

-Jag är absolut överlycklig över att skriva på för City och nu är affären klar. Jag ser fram emot nästa steg i min karriär. Jag har självklart sett vad som händer här på Etihad, det är en ambitiös klubb med en fantastisk tränare så jag kan inte vänta på att hamna mitt i det och hjälpa till att nå målen. Jag vet att det kommer bli tufft att få en plats i det här laget men jag är besluten att bli den bäste spelare som jag kan och hjälpa oss till framgång. Jag hade en underbar tid med Everton och önskar dem och deras fans allt väl, men nu kommer jag ge mitt allt för City, sade Stones till Citys officiella hemsida.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply