Officiellt: Juventus är italienska ligamästare

En poäng fattades för att ligasegern skulle bli säkrad. Hemmaplanen var redo och ett svagt Palermo väntade på andra sidan. Tja, mycket skulle till för att Juventus inte skulle fixa en enkel seger. 

De svartvita körde som väntat på från start. Spelmässigt så var serieledarna helt överlägsna och Palermo maldes ner bit för bit. Trots stor dominans från ”den gamla damen” så ville sig inte riktigt målskyttet. Men när spelet såg ut som det gjorde så var det dock en tidsfråga innan ett mål skulle trilla in. 

En kvart in i andra så var det dags. Mirko Vucinic knuffades omkull och blev tilldelad en straff. På straffen kunde Arturo Vidal trycka dit ett mål som fick publiken att explodera. 1-0 och ligan var i princip säkrad. Palermo försökte trycka på med lite extra folk, men de flesta i Juventus behöll lugnet.

Paul Pogba blev strax innan slutet utvisad. Han riktade en spottloska mot Palermo-försvararen Aronica. En hetsig diskussion tillkom därefter och hettade till stämningen, men det påverkade inte de svartvita särskilt mycket. 

Italienska Ligamästare säsongen 2012-13 heter Juventus FC. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply