Officiellt: Granero lånas ut till Real Sociedad

Esteban Granero föddes i den spanska huvudstaden Madrid och började i Real Madrids ungdomsakademi redan 1996, när han ännu inte fyllt nio år. Det blev dock inte någon debut i A-laget för mittfältaren den gången, istället lånades han ut till Getafe 2007 och ett år senare köptes han permanent.

Men eftersom Real hade skrivit in en återköpsklausul i kontraktet köptes Granero tillbaka 2009 efter att ha imponerat i Getafe. Det blev sammanlagt 96 matcher på tre säsonger i den spanska storklubben innan flytten till Premier League-klubben Queens Park Rangers i augusti 2012.

Det blev inte någon succé, varken för den 26-årige mittfältaren eller QPR. Granero gjorde bara ett mål på 24 ligamatcher och London-klubben blev nedflyttade till Championship. Nu har Granero blivit utlånad till Real Sociedad på ett säsongslångt lån vilket innebär att han återvänder till spansk fotboll.

Real Sociedad ska försöka kvala in till Champions League-gruppspelet i höst efter fjärdeplatsen i La Liga förra säsongen. Franska Lyon väntar i play off-rundan och matcherna spelas 20 respektive 28 augusti.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply