Officiellt: Genoa sparkar Luigi Delneri

Efter att Genoa förlorade med 2-0 mot Catania i helgen fick klubbens ledning nog. Luigi Delneri har nu avskedats från tränarposten, och blir därmed den andra tränaren den här säsongen att få sparken från bottenlaget.

I oktober förra året tog Delneri över istället för Luigi De Canio, som fick se sig kickad efter att endast ha skrapat ihop nio poäng på de åtta inledande matcherna. Men ersättaren skulle inte lyckas mycket bättre han. Med ynka två segrar på 13 matcher med Delneri vid rodret valde Genoa att agera och nu börja leta efter ny tränare.

”Klubben vill tacka Delneri och hans tränarstab för det arbete de har gjort under de här månaderna”, löd ett officiellt uttalande från Genoa idag.

Genoa, som kan slå sig för bröstet med att kalla sig för Italiens äldsta klubb, är i farozonen till att halka ner till Serie B, då de befinner sig på den tredje nedflyttningsplaceringen i ligan för tillfället. Vem det än blir som tar över krisklubben kommer få det väldigt svårt att rädda det redan sjunkande skeppet.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply