Oavgjort på Old Trafford

Bayern München var storfavoriter när man gästade Manchester United på Old Trafford, men matchen blev oavgjord. Tyskarna kommer också behöva klara sig utan både Javi Martinez och Bastian Schweinsteiger i returen.

Det var som så många gånger förut Bayern München som började bäst. Tyskarna spelade runt bollen riktigt fint men engelsmännen pressade bra. Den höga pressen gav utdelning tidigt i matchen. Welbeck jonglerade lite innan han sköt in bollen i mål. Målet blev dock bortdömt för hög spark, något som fick publiken att reagera. Bayern fortsatte trycka på efter Uniteds chans och hade en del lägen. Det första riktiga Bayern-läget kom dock efter 31 minuters spel. Robben sköt och David De Gea gjorde en jättefin räddning. Men första halvleks bästa chans landade hos engelsmännen. I den 40:e minuten fick Danny Welbeck friläge och valde att försöka chippa över Neuer. Den tyska målvakten avvärjde dock chansen och lagen gick till paus med ett mållöst resultat.

Den andra halvleken började lika bra som den första hade slutat. Båda lagen tryckte på men framförallt Bayern. De skapade många lägen men i den 58:e minuten vann United en hörna. Bortalaget valde att stanna uppe med tre spelare och det gav utdelning för hemmalaget. Nemanja Vidic nådde högst och stångade in 1-0. Matchen fortsatte i samma tempo tills den 66:e minuten. Tyskarna spelade återigen extremt fin fotboll, matade ett inlägg på Mandzukic som nickade ner till Schweinsteiger och han klippte till på halvvolley. 1-1 var ett faktum. Tempot stannade upp lite efter kvittering, men Bayern fortsatte jaga ett ledningsmål men fick inte in bollen. Det största utropstecknet var dock de sista två minuterna av matchen. I den 88:e minuten fick Javi Martinez ett gult kort, vilket innebär att han missar nästa match, och i den 90:e minuten fick målskytten Bastian Schweinsteiger sitt andra gula, blev utvisad, därmed är också han avstängd.