Oavgjort i underhållande match på Boleyn Ground

Det blev en härlig och svängig match denna onsdagkväll på Boleyn Ground där båda lagen hade olika perioder i matchen där man dominerade i tio-femton minuter och sedan tog andra laget över. Men det var mittenplacerade West Ham som tog ledningen mot serieledande Manchester United efter att Matthew Jarvis slått ett kliniskt inlägg till Andy Carroll som nickade mot mål där Ricardo Vaz Te gav bollen extra kraft så den kunde leta sig in i nätmaskorna till hemmapublikens stora jubel. Då hade West Ham en bra period, men sedan tog gästerna över och lyckades dessutom kvittera genom Antonio Valencia som bara kunde lägga in bollen i öppet mål efter ett fint Unitedanfall som ledde till kvittering.

Därefter dröjde det till den 55:e minuten innan nästa mål kom och det var West Hams Mohamed Diame som sköt in ett hårt och välplacerat skott vid De Geas bortre stolpe och förhoppningarna om en seger växte för hemmalaget. Det var en väldigt snäll för att vara Premier League som annars bjuder på flera gula kort och en hel del tuffa tacklingar. Men ikväll höll lagen sig lugna och överlät den energin till spelet vilket blev roligare för publiken.

Hemmalaget lyckades hålla ledningen i 22 minuter fram tills Robin van Persie snappade upp en retur och kunde placerad in gästernas andra kvittering för kvällen upp i nättaket. Nu hade United en mycket bra period där man verkligen gick för att vända på matchen som man gjort många gånger förut. Men idag lyckades man inte fullt ut, man fick nöja sig med ett oavgjort resultat och 2-2 speglar matchen ganska bra med tanke på att den var jämn och öppen.

West Ham är fortsatt kvar i mitten med åtta poäng ner till nedflyttningssträcket och den poängen gav West Ham verkligen gott hopp om att säkra kontraktet snart. United ligger tretton poäng före ligatvåan Manchester City som dock har en match mindre spelad och kan inom en snar framtid säkra ligatiteln.