Oavgjort i den röda staden

Giovanni Stroppas manskap hade haft en tuff inledning på den nya säsongs i det italienska finrummet. Tre raka förluster och nio insläppta mål efter tre matcher. Borta i Bologna skulle man dock plocka säsongens första poäng, när man tog sig an Rossoblù borta på Stadio Renato Dall’Ara.

Hemmalaget kom till matchen med ett stort självförtroende efter vändningen mot Roma i förra omgången. Efter att ha legat under med 0-2, tände man till och vände till 3-2. I dag ställdes man mot ett poänglöst Pescara, som skulle göra allt för att plocka sina första pinnar.

Det första Serie A-mötet någonsin mellan dessa klubbar, började med ett farlig möjlighet för hemmalagets Alessandro Diamanti, vars krosskott smekte ribbans överkant.

Hemmalaget skulle också öppna målskyttet genom Alberto Gillardino som klev fram efter en försvarsmiss och dunkade in 1-0 från nära håll. Reprisbilderna visar dock att 30-åringen var klart offside.

Bologna var laget som var det mer hetare och gästernas målvakt, Mattia Pein, fick jobba hårt i Pescara-målet. Pescara skapade också chanser, när bland annat Emanuele Casciones nick samt Juan Fernando Quinteros skott gick strax utanför.

Colombianen skulle dock få revanschera sig, när han fem minuter från pausvilan, vackert skulle kvittera tillställningen. Quintero skruvade läckert in en frispark i krysset och kunde skriva in sig som Pescaras tredje målskytt denna säsong.

Bologna var laget som var närmast ett ledningsmål på söndagsförmiddagen. Gilardino och Diamnti var ständigt ett orosmoment för Pescara-försvaret, men Perin i gästernas mål, stod för ett par fina räddningar. Det 19-årige Genoa-lånet skulle dock orsaka en straff för Bologna i den 63:e minuten och blev utvisad av domare Andrea Romeo. Alessandro Diamanti hade chansen att sätta sitt lag i förarsätet, men Mattia Perins ersättare, Ivan Pelizzoliwas, bjöd på en utmärkt räddning och får ses som bortalagets store fräslare denna omgång.

Gästande Pescara kunde hålla undan med en man mindre och tog därmed sin första Serie A-poäng denna säsong. Man ligger kvar på plats 18, på samma poäng som Palermo och två poäng framför Siena som alltså startade med minus sex poäng. Bologna hittar man lite längre upp i tabellen, nämligen på en 13:e plats.