Nürnberg plockade viktig seger

FC Nürnberg har på senare tid halkat allt närmare bottenträsket. Inför söndagens omgång, var det fem poäng ner till kvalplacerade TSG Hoffenheim, när Der Club tog sig an Borussia Mönchengladbach på hemmaplan.

De vinröda fick dock en kanonstart när man efter fyra minuters spel skulle få chansen från elva meter. Mike Frantz föll enkelt i straffområdet och Florian Meyer tvekade inte en sekund när han distinkt pekade på straffpunkten. Hemmalaget gjorde också 1-0, när Timmy Simons satte bergsäkert bollen mitt i målet.

Matchtempot och spelet i den första halvleken, svängde rejält. Kort efter hemmalagets ledningsmål, hade Patrick Herrmann ett drömläge att utjämna, men hans skott gick tätt utanför. Nürnberg hade en viss press på bortalaget när man komfortabelt rullade runt bollen på offensiv planhalva.

Efter en halvtimmes spel på Frankenstadion, skulle publiken än en gång få jubla. Efter att bortalagets Thorben Max drällt med bollen vid mittplan, kunde Nürnberg, med Hiroshi Kiyotake i spetsen, ställa om och gå till anfall. Japanen hittade ut till Tomas Pekhart till vänster, som efter några steg in i straffområdet, lirkade in 2-0 från en snäv vinkel.

Bortalaget jagade intensivt en reducering i slutet på den första halvleken, men några vassare chanser lyckades man aldrig skapa. Hemmalaget gick in med en stabil 2-0-ledning i pausvilan och skulle i den andra få stå emot en enorm press från gästerna.

Juan Arango var gång på gång ett orosmoment i Nürnberg-försvaret, när han med sina kvicka fötter öppnade ytor i Mönchengladbachs offensiva räder. Efter att ett reduceringsmål hängt länge i luften, kom till slut 2-1 i den 58:e matchminuten. En långboll från Luuk de Jong nådde fram till Patrick Herrmann, som relativt enkelt kunde raka in sin femte balja för säsongen.

Borussia Mönchengladbach jagade ett kvitteringsmål, men var istället nära på att låta Sebastian Polter sätter spiken i kistan. Ett farligt inlägg nådde anfallaren, som dock stod med ryggen vänd mot mål när bollen styrdes ner mot hans fötter. Bortalaget lyckades inte skapa några vassare kvitteringsmöjligheter och FC Nürnberg gick mot en oerhört viktig seger i bottenriket.

Man går efter dagens seger upp och förbi VfL Wolfsburg, då man lägger sig på en fjortondeplats med 24 poäng. Mönchengladbach missade chansen att knappa in på europalagen och blir kvar på plats sju med samma poäng som sexan Schalke.