Nilsson räddade poäng för Nürnberg

Den svenske mittbacken Per Nilsson spelade nittio minuter för sitt Nürnberg i lördagens Bundesliga-match borta mot Wolfsburg. Den 30-årige försvararen hade också en stor inverkan på matchen, han kvitterade nämligen till 2-2 efter 66 minuter och räddade en poäng åt sitt lag.

Innan dess hade Wolfsburg gått upp i en 2-0-ledning hemma på Volkswagen Arena inför 25 000 åskådare. Den brasilianske playmakern Diego ordnade fram en frispark som han själv satte i mål med högerfoten redan efter två minuter.

I den 27:e minuten utökade Ivica Olic hemmalagets ledning till 2-0, med ett vänsterskott utanför straffområdet som letade sig in i krysset. Raphael Schafer i bortalagets mål kunde inte ingripa och det såg mörkt ut för Nürnberg.

Efter halvtidsvilan skulle dock läget ljusna för Nilsson och hans medspelare. Den rutinerade mittfältaren Timmy Simons, med över 90 landskamper för Belgien, reducerade till 2-1 med ett vackert distansskott.

Fem minuter senare vann Nürnberg en frispark på offensiv planhalva, som Hiroshi Kiyotake tog hand om. Där inne i straffområdet fanns Per Nilsson, som fick högerfoten på bollen och överlistade Diego Benaglio med ett lågt avslut.

Nilssons kvitteringsmål innebär att Wolfsburg fortsatt är tre poäng efter Nürnberg i tabellen. Nürnberg ligger elva i Bundesliga med 35 poäng, medan Wolfsburg följer på tolfte plats med sina 32 poäng.