Neymar lockas av Bayern München

Det har mest pratats om Barcelona, Real Madrid och möjligtvis någon annan stor klubb, när man spekulerar kring vilket lag Neymar, 21, kommer ansluta till när han väl lämnar Santos. Men nu har tyska Bayern München, med den före detta Barca-tränaren Pep Guardiola vid rodret, benämnts som ett tänkbart alternativ efter att brassen uttryckt sina eventuella framtidsplaner i Tyskland.

”Övergången behöver nödvändigtvis inte vara till Spanien. Alla ligor är intressanta till slut, inklusive Bundesliga”, säger talangen till tyska SID. ”Bayern är en stor klubb med fantastiska spelare. Att spela för Bayern är absolut något jag skulle kunna tänka mig göra. Det finns inget som talar emot det.”

Den brasilianske landslagsmannen väljer att framhäva en nyckelspelare för det tyska laget, och det är inte någon av Arjen Robben, Mario Gomez eller Franck Ribery – som vanligtvis är de som bidrar framåt. Det är istället den hårt arbetande mittfältaren Bastian Schweinsteiger som mottar beröm från 21-åringens sida.

”Schweinsteiger är en av de bästa spelarna jag någonsin har sett”, menar Neymar. ”Det är de grundläggande sakerna som gör honom så bra; hans positionsspel, hans passningsspel och hans närvaro på planen.”

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365