Officiellt: Manchester United värvar Sergio Romero

Nu är det hugget i sten – Manchester United värvar den argentinske landslagsmannen på en fri transfer.

Det har spekulerats om det ett bra tag, och Silly Season Sverige har tidigare skrivit om att han enligt Sky Sports var på en läkarundersökning hos Manchester United. Nu har engelsmännen bekräftat övergången på sin officiella hemsida. Den argentinske landslagsmålvakten ansluter till fjolårets tabellfyra på en fri transfer, sedan hans kontrakt med Sampdoria löpte ut.

— Jag är väldigt glad att ansluta till Manchester United. Att spela för den största klubben i världen är en dröm som går i uppfyllelse för mig. Louis van Gaal är en fantastisk manager och jag längtar till att komma igång med denna nya och spännande utmaning i min karriär, säger 28-åringen till Manchester United officiella hemsida.

Målvakten var en stor hjälte för Argentina under VM 2014, då han sänkte Nederländerna med sina straffräddningar i semifinalen. Detta kanske var så pass färskt i minnet hos Louis van Gaal, som tränade Holland då, att han valde att värva målvakten, men känner spelaren och tränaren varandra sedan deras tid i AZ Alkmaar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply